Mijn favorieten

Wageningen en omgeving

 
Ik woon zelf met heel veel plezier in Wageningen. De stad waar ik al lang als makelaar werk en de huizenmarkt goed ken. Wageningen heeft woningen in alle prijsklassen. Ook de omgeving Renkum, Bennekom, Rhenen en de Betuwe zijn de moeite waard.


De kleinste wereldstad

Wageningen is geliefd, zowel bij jongeren als ouderen.  Het klinkt gek, maar het relatief kleine Wageningen heeft door de combinatie van natuur - groen - universiteit - internationale en Nederlandse studenten een eigen sfeer die je nergens in Nederland aantreft. Sommigen noemen Wageningen de kleinste wereldstad.


Oude vestingstad

Wageningen is een oude vestingstad. In de 13e eeuw kreeg de stad stadsrechten. Ondanks dat er in WO II veel schade is aangericht, is Wageningen nog steeds prachtig. Een deel van de stadsmuren staat nog overeind, evenals bolwerken en de stadsgracht. Het centrum is pittoresk; rond de oude kerk wemelt het van de terrassen. Een schouwburg en bioscoop zijn er ook. 


Prachtige ligging aan de Nederrijn

Wageningen ligt op de uitlopers van het Veluwemassief. Je kunt prachtig over de Wageningse berg wandelen en uitkijken over de Nederrijn, met z'n prachtige verwilderde uiterwaarden. Wageningen heeft ook een haven en een jachthaven. 

Het sociale, gastvrije Wageningen scoort op veel vlakken bijzonder goed. Economisch stabiel en duurzaam! Woon je er eenmaal, dan wil je niet meer weg. En woon je er al, dan kun je alleen nog maar mooier wonen.

Bekijk het aanbod